Optimalisatie van uw vermogen

In de meeste gevallen zoekt een overnemer zekerheid. De potentiële overnemer zal dan ook een financiële analyse van de jaarrekeningen (laten) verrichten. Deze financiële analyse omvat gebruikelijk de drie laatste boekjaren.
Op basis van deze analyse zal hij zich een idee vormen en eventuele onvoorziene elementen in zijn achterhoofd houden voor de verdere onderhandelingen.

Een goede voorbereiding van deze financiële analyse is daarom cruciaal. Een slechte voorbereiding speelt in uw nadeel.

Het is daarom noodzakelijk om zich af te vragen « Hoe kan ik het imago van mijn onderneming verbeteren voor een eventuele verkoop?« 

Zoals bij iedere onderneming zonder problemen loopt alles vlotjes : uw onderneming bestaat al vele jaren, het personeel en medewerkers kennen hun job, en alles verloopt zonder noemenswaardige problemen.
Voor de manager die de onderneming bezoekt, breekt een ander verhaal aan. Deze manager kent de onderneming niet, voor hem lijkt alles complex op het eerste gezicht.
Bovendien evalueren overnemers een onderneming in de veronderstelling dat deze verder bestaat zonder uw tussenkomst, en met een manager aan het roer.

Idealiter beschikt uw onderneming over de ISO-9001 norm, want zo bewijst u dat uw organisatie beantwoordt aan de internationale standaard, en u in staat bent om uw klanten tevreden te stellen.
Hiermee bent u reeds een grote stap verder.

De experten van ACTORIA International zijn gespecialiseerd in het optimaliseren van bedrijfsprocessen, en adviseren u bij het vergroten van de marktwaarde van uw onderneming.

Onze experten optimaliseren uw balans om zo de eigen middelen te maximaliseren via de incorporatie van de reserves, de rekening couranten en een eventuele kapitaalsverhoging, met toepassing van de fiscale hefbomen.

Een ingrijpende verlaging van de voorraden en de openstaande klantenrekeningen is een andere maatregel die toegepast wordt.

Daarnaast worden andere methodes toegepast, zoals het activeren van bedrijfskosten, de creatie van immateriële vaste activa (merknaam,…), het herwaarderen van vaste activa, en het herbekijken van voorzieningen.

Anderzijds onderzoeken wij in welke mate het netto resultaat kan geoptimaliseerd worden teneinde voorafgaandelijk in te spelen op de verwachtingen van de overnemer.

Aucun commentaire jusqu'à présent.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Actoria International is a firm specializing in the transfer of business (company, SME, pmi ...) in France, Belgium, Luxembourg, Monaco, Switzerland, Spain, Italy, Great Britain, Quebec on sales of SMEs, sales industries, mergers and acquisitions advice for the transmission of a French company. If you're wondering "how to sell my business and quickly find a buyer" then contact Actoria international.

mergers acquisitions Switzerland ; mergers acquisitions in Luxembourg ; mergers acquisitions in Belgium ; mergers acquisitions in Morocco ; mergers acquisitions in Morocco SMEs Switzerland ; sale in Luxembourg SMEs; sale SMEs in Belgium; sale SMEs in Morocco; sell a business Swiss ; sell a company in Luxembourg ; sell a company in Belgium ; sell a company in France