De onderhandelingen

De onderhandelingsperiode is de periode tussen de intentieverklaring vanwege de overnemer en de ondertekening van de overeenkomst en betaling.

Deze onderhandelingen kunnen diverse rondes inhouden, zo bijvoorbeeld:

– Het opvragen van bijkomende informatie die niet in het voorstellingsdossier is opgenomen
– Een vragenlijst
– Prijsbesprekingen
– Bespreking van de voorwaarden (betalingstermijnen, fiscale problemen, waarborgen, lopende overeenkomsten, …)
– Bespreking van de overeenkomsten (protocol, contract, …)
– Bespreking van de naverkoop (overlater blijft verbonden aan de onderneming als consultant,…)
– Eventuele gespreken met het kaderpersoneel
– Eventuele gesprekken met klanten

Wanneer het gaat over een grote KMO of wanneer de koper uit het buitenland komt, dan kan deze onderhandelingsperiode geruime tijd in beslag nemen (zelfs meerdere maanden). Voor de overlater is het belangrijk dat hij een protocolovereenkomst afsluit waarbij een uiterlijk datum wordt bedongen.

Een overnametransactie is in principe risicovol voor zowel de koper als de verkoper. Het is noodzakelijk om zich in dergeleijke transacties te laten bijstaan door een specialist die bovendien ook de risico’s van dergelijke transacties kent.

Aucun commentaire jusqu'à présent.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Actoria International is a firm specializing in the transfer of business (company, SME, pmi ...) in France, Belgium, Luxembourg, Monaco, Switzerland, Spain, Italy, Great Britain, Quebec on sales of SMEs, sales industries, mergers and acquisitions advice for the transmission of a French company. If you're wondering "how to sell my business and quickly find a buyer" then contact Actoria international.

mergers acquisitions Switzerland ; mergers acquisitions in Luxembourg ; mergers acquisitions in Belgium ; mergers acquisitions in Morocco ; mergers acquisitions in Morocco SMEs Switzerland ; sale in Luxembourg SMEs; sale SMEs in Belgium; sale SMEs in Morocco; sell a business Swiss ; sell a company in Luxembourg ; sell a company in Belgium ; sell a company in France