Het voorbereidingsdossier

Het voorbereidingsdossier, het complete dossier of het flash dossier, is een bepalend element binnen de transactie. Een overlater die de informatie niet heeft gebundeld in een dossier, zal niet in staat zijn de onderneming te verkopen. De meeste adviseurs, overnemers, investeringsfondsen en banken vereisen een dergelijk dossier vooraleer verder te gaan met gesprekken.

De opmaak van zo een dossier is sterk geformaliseerd.

Het document stelt de overlater bovendien in staat om hiermee internationale spelers te bereiken, omdat het digitale formaat makkelijk te verspreiden is.

Dit document betekent bovendien een enorme tijdswinst en vermijdt verplaatsingen.

Zonder een voorstellingsdossier, verliest u kostbare tijd met overnemers die minder ernstig zijn (of die informatie willen sprokkelen).

Dit is een document bestaande uit 2 tot 4 bladzijden; het geeft snel een overzicht weer van de onderneming om zo interesse te wekken.

Dit document wordt overgemaakt aan alle potentiële overnemers, en bevat geen identiteitsgegevens van de aangeboden onderneming.

Het bevat daarentegen wel noodzakelijke informatie omtrent de grootte van de onderneming,de activiteit, de evolutie en andere kerngegevens die noodzakelijk zijn om zich een idee te vormen.

Zoals de naam het aangeeft, is dit een dossier dat alle informatie bevat om de overnemer een juist beeld te geven van de onderneming.

Dit dossier is zeer omvangrijk, telt soms 300 pagina’s, en bevat:

– beschrijving van de omgeving van de onderneming
– historiek
– de oprichters
– de leiding
– de kantoren en gebouw
– de activiteit
– de markt
– de klanten
– de producten en/of diensten
– concurrentievoordelen
– personeel en organogram
– belangrijkste activa
– de evolutie van de omzet en de belangrijkste klanten
– de jaarrekeningen van de laatste drie jaren
– het budget en het business plan
– de CV’s van de belangrijkste kaderfuncties
– de aandeelhouders en de juridische organogram
– de redenen van verkoop en de geplande transactie
– de bijlagen : commerciële, juridische en financiële documenten

Actoria International is gespecialiseerd in het opmaken van dergelijke dossiers, en volgt hierbij scrupuleues een leidraad op van de verwachtingen van de professionele kopers en investeerders.

Aucun commentaire jusqu'à présent.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Actoria International is a firm specializing in the transfer of business (company, SME, pmi ...) in France, Belgium, Luxembourg, Monaco, Switzerland, Spain, Italy, Great Britain, Quebec on sales of SMEs, sales industries, mergers and acquisitions advice for the transmission of a French company. If you're wondering "how to sell my business and quickly find a buyer" then contact Actoria international.

mergers acquisitions Switzerland ; mergers acquisitions in Luxembourg ; mergers acquisitions in Belgium ; mergers acquisitions in Morocco ; mergers acquisitions in Morocco SMEs Switzerland ; sale in Luxembourg SMEs; sale SMEs in Belgium; sale SMEs in Morocco; sell a business Swiss ; sell a company in Luxembourg ; sell a company in Belgium ; sell a company in France