Preliminaire evaluatie

Hierbij zal de overlater in kennis worden gesteld van de intrinsieke waarde van de onderneming, en van de elementen die deze waarde positief of negatief beinvloeden.

Met of zonder onze begeleiding, wordt een plan opgemaakt om de waarde van de onderneming te verbeteren.

Optimalisatieplan

Een Business Plan of een Ondernemingsplan is een projectering naar de toekomst toe, en op meerdere jaren.

Dit Business Plan helpt de overnemer een beslissing te nemen.
Een goed Business Plan zal meer informatie geven op het vlak van de omzet en de rentabiliteit, de structuur, de kasmiddelen en het werkkapitaal, de terugbetalingscapaciteit en de strategische ontwikkelingen.

Door het opmaken van een Business Plan, wordt de bedrijfsleider aan het denken gezet, en stelt de onderneming in staat om elementaire verbeteringen aan te brengen in het belang van de overname.

Een goed Business Plan zal bovendien de onderhandelingstermijnen verkorten.

Naast het Business Plan bestaan er bijkomende elementen die een impact hebben op de waarde van de onderneming. Het gaat om elementen die niet meetbaar zijn, zoals bijvoorbeeld know-how of de kracht van een team.

Anderzijds is de volgende fase van de tweede evaluatie noodzakelijk om de implementatie van de aanbevelingen tijdens de eerste evaluatie na te gaan, en of deze al dan niet een gunstig effect hebben gehad.

Aucun commentaire jusqu'à présent.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Actoria International is a firm specializing in the transfer of business (company, SME, pmi ...) in France, Belgium, Luxembourg, Monaco, Switzerland, Spain, Italy, Great Britain, Quebec on sales of SMEs, sales industries, mergers and acquisitions advice for the transmission of a French company. If you're wondering "how to sell my business and quickly find a buyer" then contact Actoria international.

mergers acquisitions Switzerland ; mergers acquisitions in Luxembourg ; mergers acquisitions in Belgium ; mergers acquisitions in Morocco ; mergers acquisitions in Morocco SMEs Switzerland ; sale in Luxembourg SMEs; sale SMEs in Belgium; sale SMEs in Morocco; sell a business Swiss ; sell a company in Luxembourg ; sell a company in Belgium ; sell a company in France