De belofte

De belofte is een document dat heelwat initi√ęle problemen aanpakt bij de overdracht van een onderneming.

Deze belofte wordt gebruikt als basis voor de opmaak van de verkoopsovereenkomst.

Deze belofte kan bestaan uit twee vormen:

Рde eenzijdige aankoopbelofte of verkoopbelofte (de verbintenis van één der partijen)
– de wederzijdse verbintenis (de gelijktijdige belofte van de beide partijen.

Tijdens de gesprekken en de onderhandelingen over de prijs en de voorwaarden, is het makkelijker om alle documenten die door de overlater in het kader van de verkoop van de onderneming werden overhandigd, te beschouwen als betrouwbaar en exact.

Na de ondertekening van het protocol, zal de potenti√ęle overnemer de kans hebben om deze te laten nakijken op juistheid door een gespecialiseerd kantoor.

De belofte bevat meestal de volgende clausules :
– opschortende voorwaarden met betrekking tot toelatingen en vergunningen voor de uitoefening van de activiteit of het bekomen van een krediet
– storting van een waarborgsom ten belope van 5{114f9276d5bd682d0239e305b50c375b1d52de913d9b1b67c42dbae9f232b162} tot 10{114f9276d5bd682d0239e305b50c375b1d52de913d9b1b67c42dbae9f232b162} van het bedrag van de transactie, ten titel van forfaitaire vergoeding.

Om kosten te vermijden voor de beide partijen, en vooral om te vermijden dat sommige overnemers enkel komen om te kijken, is het mogelijk om in dit stadium van de onderhandelingen een schadevergoeding op te leggen voor de partij die de onderhandelingen verbreekt.

De belofte moet daarom nauwkeurig alle elementen van de overname bevatten.

Aucun commentaire jusqu'à présent.

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Actoria International is a firm specializing in the transfer of business (company, SME, pmi ...) in France, Belgium, Luxembourg, Monaco, Switzerland, Spain, Italy, Great Britain, Quebec on sales of SMEs, sales industries, mergers and acquisitions advice for the transmission of a French company. If you're wondering "how to sell my business and quickly find a buyer" then contact Actoria international.

mergers acquisitions Switzerland ; mergers acquisitions in Luxembourg ; mergers acquisitions in Belgium ; mergers acquisitions in Morocco ; mergers acquisitions in Morocco SMEs Switzerland ; sale in Luxembourg SMEs; sale SMEs in Belgium; sale SMEs in Morocco; sell a business Swiss ; sell a company in Luxembourg ; sell a company in Belgium ; sell a company in France